Search
Forums
Topic Information
ForumSupport for kiwitrees
Authorpab
Last activity3 years, 7 months ago
StatusClosed
Replies9
Voices3
Participantspab, jacoline, kiwi
Actions
Tags

ckeditor, locked out, illegitimate, age, dropbox. token, calendar, birth, Export/Import, time, redirect, style, image, prefix, stories, 5.6, charts, fatal error, album, not married, family fact, Georgian, GEDCOM errors, kiwitrees theme, 2.0.2, 3.2.0, update, emigration, sidebar, danish, roadmap, white screen, road map, survey, simpl_pages, https, php 5.6, future, drag, search, resources, media, partner, 7.2, DIV, descendant, edit, xmas, colors theme, check, tags, zend, contact links, version, zoom, administration pages, editor, error, backup, Histo, descendants

Kiwitrees on Twitter

    Tagged: , ,

    Topic:   Upgrade to 3.2.1 breaks display before menus shown  

    Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
    • Author
      Posts
    • #6206
      pabpab
      Participant

      175 posts

      Upgraded twice. Caches cleared. Site does not load beyond fancy image bar. No blocks. No menus. No login.

      Penguins Are  Boss

      https://bootesgowland.kiwitrees.net

      Happy to be hosted by kiwitrees.net

      #6207
      kiwikiwi
      Keymaster

      1846 posts

      Have a look in your server’s error log. I would expect an error of that magnitude to have an entry there.

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #6210
      pabpab
      Participant

      175 posts

      Error log is full of these lines:

      [15-Apr-2016 18:38:57 UTC] PHP Fatal error: Call to undefined method WT_MenuBar::getCalendarMenu() in /home/gowland/public_html/kiwitrees/modules_v3/menu_calendar/module.php on line 55
      [15-Apr-2016 18:38:57 UTC] PHP Fatal error: Call to a member function getClientIp() on null in /home/gowland/public_html/kiwitrees/includes/session.php on line 350

      Pairs repeatedly occurring.

      Penguins Are  Boss

      https://bootesgowland.kiwitrees.net

      Happy to be hosted by kiwitrees.net

      #6212
      kiwikiwi
      Keymaster

      1846 posts

      Delete the folder “modules_v3/menu_calendar/”. It should have self-deleted during the upgrade though.

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #6213
      pabpab
      Participant

      175 posts

      Thanks Nigel, that seems to have been the problem. The folder had not been deleted during the upgrade. A permissions or owner issue maybe?

      Penguins Are  Boss

      https://bootesgowland.kiwitrees.net

      Happy to be hosted by kiwitrees.net

      #6215
      kiwikiwi
      Keymaster

      1846 posts

      Yes, that would be the only thing I can think of. Very unusual. Glad it’s OK now though.

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #6232
      kiwikiwi
      Keymaster

      1846 posts

      After further thought, I’ve realised what the problem probably was, and it’s not a permissions issue. Deleting no longer required files / folders (such as “modules_v3/menu_calendar/”) only happens when you visit the administration pages.

      I’ve now added this paragraph to the upgrade instructions to clarify the issue:

      There are no special requirements if you are upgrading from any version later than 3.0.0. but you are likely to find initially that you have no menus displayed. To fix this login (if necessary set your browser URL to your-domain/login.php to do this), and visit the administration pages. Just visiting there is sufficient to complete the upgrade process and allow the menus to display normally again.

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #6233
      Avatarjacoline
      Participant

      561 posts

      There are no special requirements if you are upgrading from any version later than 3.0.0. but you are likely to find initially that you have no menus displayed. To fix this login (if necessary set your browser URL to your-domain/login.php to do this), and visit the administration pages. Just visiting there is sufficient to complete the upgrade process and allow the menus to display normally again.

      Another dane and I had the issue with one of my installations too. Even if we setup the login we can not access the page. Since we did not knew the cause of the problem – we just /del all beside /data folder! So I think we just might to /delete the calender folder.

      Regards,
      Jamie Jaconelli

      admin and owner of:
      www.jaconelli.dk/webtrees, www.jaconelli.dk/history, www.jaconelli.dk/johnsen (familien-johnsen.dk)

      #6237
      kiwikiwi
      Keymaster

      1846 posts

      Thanks. I’ll add that information in case others have the issue. What theme were you using when you could not access login even with the URL?

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #6248
      Avatarjacoline
      Participant

      561 posts

      kiwitrees – same with the other dane

      but….

      the other installation with kiwitrees theme did not fail – So I am not sure it is a theme issue

      Regards,
      Jamie Jaconelli

      admin and owner of:
      www.jaconelli.dk/webtrees, www.jaconelli.dk/history, www.jaconelli.dk/johnsen (familien-johnsen.dk)

    Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
    • The topic ‘Upgrade to 3.2.1 breaks display before menus shown’ is closed to new replies.