Search Forums
Forums
Kiwitrees on Twitter
    Tags

    login failure, bug, last change date, married, wish, advent, family, dropbox. token, colors theme, menu, custom modules, 3.3.1, fancy image bar, pop-ups, validation, spam, hover, title, administration pages, tabs, illegitimate, html, progress, cookie, pdf, xmas, button, survey, 1939 Register, version, Export/Import, partner, logout, pages, tags, children, white screen, mobile, new feature, php 7, tab, spouse, contact, session, Support/Bug Reporting, blocks, translate, style, F.A.B., library, emmigration, lists, Google Maps, flags, logs, 500, editor, fixing errors, check, IE11

    Topic:   Home Page Blocks  

    This topic contains 7 replies, has 2 voices, and was last updated by kiwi kiwi 2 years, 8 months ago.

    Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
    • Author
      Posts
    • #4189
      clandav
      clandav
      Participant

      132 posts

      This is a trivial problem but I thought I should raise it in case there are other consequences that I have not yet detected. This has now happened to me three times whilst I am configuring/customising 3.0.0, but I don’t know how to reproduce the situation:

      I click on ‘Change the blocks on this page’ at the bottom of the Home Page and the usual window appears with the three Blocks sections: Main .. – Available .. – Right Section …, but all three are empty. I wait, but they remain empty. Then I notice that ‘Widgets’ appears at the left of the menu items at the top of the page, although this is not normally the case on the Home Page. I click on the Home Page menu icon, the page refreshes, this time without ‘Widgets’ in the menu, and now the Change Blocks function works as it should. I have tried various ways to recreate the situation but can never manage to generate a Home Page with Widgets in the menu. But as I have said, it has happened at least three times without my knowing how I arrived there.

      Let me please include here a question on another, even more trivial, Home Page Blocks matter. In the Most Common Surnames block, several names appear in lower case, whereas all the others are in Block Capitals. This is still the case even if I select ‘Display names in all CAPS’ in Admin< Family Trees< (My Tree) <Layout<Names. Is there any way I can change this?

      Ron in France
      Website: http://www.clan-davies.org/webtrees/
      kiwitrees 3.3.1; PHP 7.0.23; MySQL 5.6.37 ;

      #4190
      clandav
      clandav
      Participant

      132 posts

      Just happened again (Home Page generated with Widgets menu) and this time it was definitely the first page displayed after login (whereas, normally, the first page displayed after login is my individual page). So it would appear that – for some reason – login sometimes generates the Home Page and not the individual page – and when it does the ‘Change Blocks..’ function does not work as it should.

      Ron in France
      Website: http://www.clan-davies.org/webtrees/
      kiwitrees 3.3.1; PHP 7.0.23; MySQL 5.6.37 ;

      #4191
      clandav
      clandav
      Participant

      132 posts

      Pattern established. The Home Page with widget menu item is only generated by the first login after opening the browser (I’m using Chrome). All subsequent logins generate the user’s individual page. Close browser and open again, and first login produces the ‘Widget Home Page’ every time.

      Ron in France
      Website: http://www.clan-davies.org/webtrees/
      kiwitrees 3.3.1; PHP 7.0.23; MySQL 5.6.37 ;

      #4194
      kiwi
      kiwi
      Keymaster

      1547 posts

      Ron

      In your user account settings, do you have ‘Default user’ and ‘Individual record’ set to valid records? That could be one cause, though I suspect not in this case.

      The “Home page with widgets’ display you are seeing is actually the old “My page”. It was never a separate page in reality. It was just the Home page with a different set of blocks. Hence why everyone found it so confusing. It appears there are still some remnants of links that try to open that version of the page. It will be empty because there are now no ‘my page’ blocks to load.

      If you can reproduce this, can you give me the full URL of the page you land on. It should help me trace the incorrect link.

      Re you question about names in CAPS can you raise a separate topic so we can keep focussed on one thing at a time. I only have a simple one-track mind, as my wife is always telling me 🙂

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #4199
      clandav
      clandav
      Participant

      132 posts

      Nigel,

      Yes – default and Individual record settings in user account valid records.

      The URL of the ‘Home Page with Widgets’ is the URL of my ‘normal’ Home Page: http://www.clan-davies.org/webtrees/

      However, at present – due to the problem dealt with under the forum thread ‘HTML Block Problem’ you will not be able to see anything there except my original HTML Block.

      I’ll raise the other question as a separate topic – I always try to combine things which should be kept apart (as MY wife keeps telling me!)

      Ron in France
      Website: http://www.clan-davies.org/webtrees/
      kiwitrees 3.3.1; PHP 7.0.23; MySQL 5.6.37 ;

      #4217
      kiwi
      kiwi
      Keymaster

      1547 posts

      The URL of the ‘Home Page with Widgets’ is the URL of my ‘normal’ Home Page: http://www.clan-davies.org/webtrees/%5B/quote%5D

      Are you sure it hasn’t got “$ctype=’user'” in it somewhere?

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      #4218
      clandav
      clandav
      Participant

      132 posts

      Are you sure it hasn’t got “$ctype=’user’” in it somewhere?

      100% sure. See screenshot below

      Ron in France
      Website: http://www.clan-davies.org/webtrees/
      kiwitrees 3.3.1; PHP 7.0.23; MySQL 5.6.37 ;

      Attachments:
      #4224
      kiwi
      kiwi
      Keymaster

      1547 posts

      Ron

      Can you try replacing your webtrees theme file header.php with the one in the attached zip folder a let me know if it helps.

      Nigel
      My personal kiwitrees site is www.our-families.info
      Attachments:
    Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

    You must be logged in to reply to this topic.